Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni
ci sa stii sa dansezi in ploaie…
Astazi poti zambi din nou. De ce nici tu nu stii. Important este ca dupa zile in care sufletul tau plangea a venit vremea in care simti o pace launtrica, iar in coltul gurii, firav ce-i drept, apare un zambet. Acum poti aprecia zilele frumoase pentru ca ai invatat in timp sa le traiesti si pe cele mai putin bune. Sau poate vremea de afara ti-a incalzit sufletul si poti spera din nou. Ai ajuns sa crezi ca speranta e un lucru bun, poate cel mai bun dintre lucruri, iar lucrurile bune nu mor niciodata. Poate doar ne parasesc pentru o clipa. Sau pleaca pentru a reveni candva intr-o forma mult mai frumoasa si atunci iti dai seama ca de fapt asta este ceea ce iti doreai.
Stim insa sa apreciem lucrurile importante? Sau ne dam seama de importanta lor doar dupa ce le-am pierdut? Mi-ar place ca prima variant sa fie adevarata. Pentru ca fiecare lucru bun este o minune ce trebuie apreciat la adevarata valoare.
Ar trebui poate sa apreciem valoarea lucrurilor nu pentru ce valoreaza ci pentru ceea ce inseamna cu adevarat. Sau poatre ar trebui sa ne indragostim de viata. Sau de ce sa nu traim ca un indragostit de dragoste? Sau de ce sa nu demonstram oamenilor ca se inseala crezand ca inceteaza sa se indragosteasca imbatranind fara sa stie ca de fapt imbatranesc atunci cand inceteaza sa se indragosteasca.
Poate ca tuturora ne place sa traim pe culmi. Dar oare adevarata placere nu consta in a escalada muntele?
Mi-as dori ca intr-o zi cand te voi intreba ce faci, tu sa-mi raspunzi: Daca as fi mai bine de atat ar fi nevoie de doi oameni pentru atata bine. Dar pana atunci mai este putin. Doar un pas. Mai mare sau mai mic si doar de tine depinde cand o sa-l faci, acum, sau mai tarziu…
Exista o arta a tacerii nu mai putin însemnata si eficace ca arta de a vorbi. A asculta si a tacea, a privi si a tacea, a tacea în mod deliberat, cu fermitate, în chip absolut, este o neobisnuita si pretioasa regula de viata si un mijloc sigur de mari victorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu